Corona rengøring

oprettet d.

Corona rengøring

 

 

Fra forglemmelse til hysterisk rengøring.

 

Skoler, børnehaver, og institutioner har sat alt personale ind i kampen imod en lille virus og er gået i rengøringsmode med masser af skrappe rengøringsmidler og desinfektionsmidler. Uhæmmet af uddannelse, indsigt og formåen er man gået i gang med at desinficerer alle lokaler for at sikre sig imod smitte med Corona. Rengøring er en god ting og en nødvendighed i et travlt samfund som konstant skal fungere. Men nu er det et område som er gået fra forglemmelse til hysterisk på blot en måned. Resurserne bruges helt forkert derude og hvis det er at man gerne vil komme en lille virus som Corona ‘en til livs, så er det vi ser lige nu et kæmpe overkill.  

 

Corona virus er en virus som er kappebærende og er derfor forholdsvis nem at eliminerer med almindelig rengøring. Det forventes at der anvendes de rigtige mikrofiberklude og rengøringen er grundig. Men desinfektion er sjældent nødvendigt i lokaler og på overflader som betragtes som ikke værende kritiske. Hvis der ikke er mistanke om mennesker som har opholdt sig i lokalerne med positiv test for Corona er desinfektion absolut ikke nødvendig.

 

Jeg er en bæredygtig rengøringsmand og jeg har interesseret mig for rengøring i en del år nu, de sidste 3 år som bæredygtig. Jeg har taget mig til hovedet mange gange i denne sidste månedstid og set et massehysteri af dimensioner. Alt desinfektionsmidler, værnemidler og udstyr til rengøring er lige pludselig er revet væk fra alle hylder. Faktisk har jeg lige set sprøjtekanon med desinfektionsmidler i, hvor midlerne skal sprøjtes ud i fitnesslokaler og andre lokaler man ønsker desinficeret.  Jeg vil godt væde min lille butik på, at jeg med min lille mikrofiberklud og mine veganske 100% bionedbrydelige rengøringsmidler kan fjerne Corona virus mere effektivt end den hysterisk rengøring som foregår lige nu ude på skolerne. Det kan jeg også med fagkundskaben i ryggen. For i de nationale infektionshygiejniske retningslinjer som er udarbejdet af statens seruminstitut, er der ikke nogen belæg for at sprøjte alt ind i desinfektionsmidler, og så tro at der ingen smittefarer er med Corona virus.

 

Faktisk vil jeg påstå at desinfektion er unødig på ikke kritiske områder,  undtaget i forbindelse med fødevareproduktion, sygehuse, klinikker som tandlæger, læge konsultationer med mere. 

 

Der sælges og anvendes alt for meget skadelig kemi i rengøringsbranchen, faktisk så meget at det er et kæmpe miljøproblem for vores samfund og vores miljø. Det skyldes manglende uddannelse og indsigt fra personale. Men branchen mangler grundlæggende også en større betydning i vores bevidsthed om at skabe gode betingelser for at leve, passe vores arbejde og leve sundt i de miljøer vi færdes i. Derudover er der også de menneskelige konsekvenser af en branche som er så prispresset at mennesker som arbejder med rengøring simpelthen nedslides alt for hurtigt. Indenfor rengøringssektoren har prispresset på rengøring været så massivt i mange år, der er skåret ind til benet, effektiviseret så hårdt at det er gået udover personale, miljøet og sundheden generelt. I et bæredygtigt perspektiv ser det ikke godt ud for os.

 

Derfor er det vigtigt at vi nu tager debatten om god hygiejne i vores samfund, og få indflettet et bæredygtigt perspektiv for rengøring generelt.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar